Kort medianieuws 14 april 2011

  • trosOp verzoek van de advocaat van een van de zestien verdachten van een bende autodieven zal een medewerker van het televisieprogramma Tros Opgelicht?! worden gehoord. Zestien verdachten staan de komende dagen terecht op verdenking van de verkoop van circa zestig gestolen voertuigen die waren voorzien van de gegevens van bestaande, niet-gestolen wagens. Lees verder.
  • In zijn woonplaats Hengelo is fotograaf Jan Bökkerink overleden. Bökkerink was bijna 40 jaar als fotograaf in dienst van TC Tubantia. Hij overleed dinsdagavond op 80-jarige leeftijd. Zijn lijfspreuk luidde: ‘Een goede foto zegt vaak meer dan een lap tekst’. Hij was een pionier in de naoorlogse regionale journalistiek en ook de eerste fotojournalist die in noordoost Nederland fulltime in dienst kwam van een dagblad. Bökkerink ging in 1991 met de vut. (via RTV Oost)
  • Frank Evenblij, beter bekend als de stevig gebouwde Jackhals, stopt na dit seizoen met De Wereld Draait Door. De interviewer wil zich gaan richten op inhoudelijke programma’s met langere interviews. Lees verder.
  • Journalist Maarten van Laarhoven heeft het kort geding gewonnen dat hij aanspande tegen Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Inzet was zijn ontslag op staande voet – begin dit jaar – van tafel te krijgen. Lees verder.
  • De website “Het achterhuis online” van het Anne Frank Huis is genomineerd voor twee Webby Awards, de belangrijkste internetprijzen ter wereld. De website dingt mee in de categorieën culturele instellingen en visueel ontwerp. Lees verder.