Kort medianieuws 18 februari 2011

  • De geheimen van de bewoners in Het Huis der Geheimen lijkt, vooralsnog, maar weinig mensen te boeien. De eerste grote liveshow van Secret Story haalde donderdagavond de top 25 van best bekeken programma’s niet. e eerste grote liveshow trok donderdag 274.000 kijkers. De reguliere uitzending om half 8 was goed voor gemiddeld 220.000 kijkers. Lees verder
  • FC Zwolle krijgt zijn eigen televisiekanaal. FC Zwolle TV zendt in eerste instantie alleen uit via internet, maar de plannen zijn om snel uit te breiden via social media en televisie. Initiatiefnemers zijn IQ Media, FC Zwolle en Landstede. Halverwege volgende maand moeten de eerste items op www.fczwolle.tv verschijnen. Nu al zijn er enkele introductiefilmpjes op de website te zien. Lees verder.
  • De publieke omroep TROS hoeft niet te controleren of berichten van gebruikers op het Radar-forum ‘lasterlijke’ berichten over Pretium Telecom bevatten. Dat zou onevenredig veel tijd kosten en de vrijheid van meningsuiting inperken. lees verder.    
                                                   tros          
  • Hennah Draaibaar stopt per 1 maart als NOS-correspondent in Suriname. Ze vervulde deze functie gedurende de afgelopen dertien jaar. Het freelance contract van Draaibaar is niet verlengd vanwege het vorig jaar ingevoerde rouleerbeleid van de NOS, waarbij het streven is om correspondenten regelmatig van standplaats te laten wisselen. Wel kan ze desgewenst bij de NOS blijven. “Correspondenten mogen hun verbazing niet verliezen”, aldus hoofdredacteur Hans Laroes. (Volkskrant/Villamedia) 
  • Een pijnlijk buitenbeelds incident bij jongerenomroep BNN. In het programma ‘Je zal het maar hebben’ kreeg de aan een ongeneeslijke auto-immuunziekte lijdende Tineke Veenstra twee boeken over haar hobby, webdesign, uitgereikt van presentator Valerio Zeno. Lees verder
  • De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Essent in het gelijk gesteld in de klacht die ze indiende tegen NL Energie. Volgens de RCC is de televisiespot die NL Energie uitzond over Essent misleidend en oneerlijk. In de krantenadvertentie van NL Energie is de vergelijking met de variabele tarieven van Essent ongeoorloofd en eveneens misleidend. Lees verder
  • De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De voetbaljournalist van Sports Illustrated kondigde donderdag aan zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen op 1 juni. Lees verder. 
  • De Belgische digitale zender GUNKtv stopt ermee op 31 maart. Dat heeft de raad van bestuur van T.Vgas, het bedrijf achter de zender en een dochteronderneming van Telenet, vrijdag beslist. De stopzetting komt niet als een verrassing; al geruime tijd deden geruchten de ronde over het verdwijnen van de zender. Lees verder.