Kort medianieuws 19 maart 2011

 • SBS moet 15.000 euro betalen aan Albert K. en zijn familie omdat de omroep tegen de afspraken in beelden heeft uitgezonden. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vrijdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door SBS. K. is tot acht jaar veroordeeld voor het beramen van huurmoorden en het afpersen van Peter R. de Vries. SBS beloofde al vier jaar geleden de beelden van een uitzending van Peter R. de Vries waarin K. te zien is, niet meer te tonen. Er werd een boete bepaald van 15.000 euro per overtreding. Lees verder
  sbs6  
 • Paul de Leeuw stopt na dit seizoen met de Madiwodovrijdagshow. Omroepen VARA en BNN wilden nog een seizoen doorgaan met het programma, maar de tv-presentator is daar niet op ingegaan, zo liet BNN vrijdag weten. De laatste uitzending van de latenightshow vindt plaats op 27 mei. Lees verder.
 • Drie interviews in de VPRO Gids blijken gewoon verzonnen te zijn. Nep, uit de duim gezogen, volkomen fictie. De gids plaatst in de volgende editie een rectificatie en opvallend genoeg mag de auteur gewoon blijven Lees verder. 
  vpro 
 • De drie politiemensen die de leiding hadden bij het onderzoek naar de vuurwerkramp willen niet dat RTV Oost nog een uitzending maakt, waarin kritiek naar voren komt op hun werk. Lees verder
 • Het plan van regionale televisiezender Brabant 10 om een televisiestudio te beginnen in een woonhuis aan de Gageldonkseweg 16 in Breda stuit op weerstand van de buurt. Het bestemmingsplan staat het nu niet toe maar de gemeente gaat er naar kijken. Volgens presentatrice en tevens eigenaar van het pand Mariëlle Bastiaansen is de bezorgdheid onnodig en is het wellicht verstandig om de buurt op enig moment bij te praten over de plannen. (BN De Stem) 
 • De btw op het kabelabonnement voor digitale televisie in België wordt dan toch niet verhoogd van 12 naar 21 procent. De maatregel lekte uit in de pers en Open Vld drong erop aan om de verhoging te schrappen. De regering-Leterme had tijdens het begrotingsconclaaf in de nacht van woensdag op donderdag afgesproken om de btw op het kabelabonnement voor digitale televisie te verhogen. Met de maatregel wou de regering de gebruikers van analoge en digitale televisie gelijk behandelen. Analoge tv-kijkers betalen nu 21 procent en de regering wou digitale kijkers hetzelfde btw-tarief laten betalen. Lees verder. 
 • De Britse radiopresentator Chris Moyles heeft het wereldrecord “langste dj-radioshow maken” verbroken. Samen met sidekick Dave Vitty stond hij meer dan 51 uur achter de microfoon. Lees verder
 • Alfacam gaat op zoek naar ‘strategische allianties’ om te groeien in Azië. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de jaarcijfers. Dat kan alle richtingen uitgaan. ‘We kunnen zelf een overname doen. Of het kan uitdraaien op een fusie’, zegt Gabriel Fehervari, ceo van het bedrijf. Alfacam voert onder druk van de banken nog een kapitaalverhoging van 4 miljoen euro door. Lees verder.