Kort medianieuws 2 april 2011

sbsnederland

  • De malaise bij SBS (SBS 6, NET 5 en Veronica) gaat door: nadat eerder deze week al bekend werd dat de serie The Sing-off wordt ingekort omdat er te weinig mensen naar kijken, schuift nu Veronica met de programmering wegens tegenvallende kijkcijfers. Lees verder via De Telegraaf
  • De aanhangers van Alassane Ouattara, die door de buitenwereld wordt erkend als president van Ivoorkust, claimen het gebouw van de staatstelevisie in handen te hebben. Een woordvoerder van Ouattara heeft dat in de nacht van donderdag op vrijdag gezegd. Rond het hoofdkantoor in de stad Abidjan werd hevig gevochten. Daarbij ging de zender, RTI, enkele uren uit de lucht. Lees verder het Parool.
  • De Lokale Omroep Zuiderzee is door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) opgenomen in de proef van Uitzending Gemist. Het doel van deze ‘pilot’ is het dit jaar beschikbaar maken van de tv-programma’s van alle lokale omroepen uit Nederland op het populaire platform Uitzending Gemist van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Lees verder.
  • De zes gratis uitgaansbladen – bekend onder de naam NL – die tot voor kort werden uitgegeven door NL Unlimited maken een doorstart met een nieuwe eigenaar. Twee weken geleden werd bekend dat NL Unlimited, onder meer uitgever van NL20, failliet is. De nieuwe eigenaar is Amsterdam Kranten Producties, een dochterondeneming van Drukkerij Dijkman. Lees verder via De Volkskrant.
  • De Syrische autoriteiten hebben een journalist van persbureau Reuters vrijgelaten die eerder deze week in het land was aangehouden. De verslaggever, Suleiman al-Khalidi is teruggekeerd naar zijn thuisland Jordanië. Dat heeft Reuters vrijdag bekendgemaakt. De nieuwsorganisatie heeft nog geen contact kunnen krijgen met fotograaf Khaled al-Hariri. De Syriër werd maandag voor het laatst gezien in Damascus, de hoofdstad van het Arabische land. Hoofdredacteur Stephen Adler zei diep bezorgd te zijn en riep de Syrische autoriteiten op mee te werken aan zijn veilige terugkeer.
  • De directeur van basisschool de Heerdstee in de stad-Groninger wijk Beijum dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek tegen de Telegraaf en de EO. De directeur heeft kritiek op de berichtgeving over de 12-jarige leerlinge van de school die vorige week onverwacht beviel van een dochter. De Telegraaf publiceerde de naam van het meisje, de EO benaderde via Twitter een klasgenootje om mee te werken aan een reportage over de vader van het meisje. (RTV Noord)