Kort medianieuws 20 februari 2011

  • Erik de Zwart, de zenderstem van Veronica denkt niet dat Jensen vrijwillig vertrokken is. De luistercijfers van Jensen waren erg slecht. “Hij deed het gewoon slecht. Daarom moest hij weg, klaar uit”, vertelt hij in Weekend lees verder.                                                             
    radioveronica 
  • Providers moeten meer doen om veiligheid voor gebruikers van smartphones te te verbeteren. Informeren en samenwerking met fabrikanten en veiligheidsbedrijven is gewenst. Dat laten Greg Day, beveiligingsspecialist van McAfee, Tom Welling, deskundige bij Symantec en Kevin Mahaffey, oprichter van Lookout, weten tegenover NU.nl. Day vindt dat de providers meer zouden moeten doen aan beveiliging. Lees verder.
  • De Vlaamse televisiepresentator en parlementariër Jurgen Verstrepen (LDD) wil juridische stappen nemen tegen de KRO omdat de omroep zijn discussieprogramma zou hebben gekopieerd. Het gaat om het debatprogramma Zwart-Wit, waarin Fons de Poel en Sven Kockelmann in gesprek gaan met politici, journalisten en commentatoren uit links en rechts Nederland. De eerste uitzending van dit programma was zaterdagavond. lees verder.
  • Het radioprogramma Arbeidsvitaminen bereikt zaterdag de pensioengerechtigde leeftijd. Het AVRO-programma wordt 65 jaar, maar is volgens presentator Jan Steeman nog steeds van deze tijd. ,,De formule is ijzersterk. De muziek doet het werk’’, aldus Steeman. lees verder
  • De VRT werkt marktverstorend door haar positie als marktleider. Daarom moeten de taken en middelen van de VRT duidelijker gedefinieerd worden.” Dat heeft Bart Tommelein (Open VLD) gezegd op een studiedag die zijn partij organiseerde in het Vlaams Parlement. Na Pasen 2011 moet de Vlaamse Regering een nieuwe beheersovereenkomst met de VRT klaar hebben. Daarin staat hoe de openbare omroep moet omgaan met haar middelen en taken. Open VLD is een oppositiepartij en kan daarom niet meeschrijven aan deze overeenkomst. Lees verder.  
    vrt