Kort medianieuws 24 februari 2011

  • De veelbesproken cartoon naar aanleiding van het plan van de PVV om ‘tuigdorpen’ in het leven te roepen, staat vanaf vandaag niet meer op de opinie- en debatsite Joop.nl van de VARA. De cartoon, gemaakt door cartoonist Adriaan Soeterbroek, is daar sinds vrijdag 11 februari te zien geweest. Er is in de tussentijd veel over gezegd en geschreven: de cartoon heeft veel en soms ook heel heftige reacties losgemaakt. De directe aanleiding voor de VARA om de cartoon nu weg te halen, zijn de ernstige bedreigingen die vanwege het plaatsen van de cartoon naar medewerkers van de VARA toe zijn geuit. lees verder.
    vara 
  • De collectie video’s op het sociaal tv-platform van Hyves groeit vanaf donderdag met beeldmateriaal afkomstig van RTL Nederland. Lees verder.
  • Er verscheen dinsdag op RTL 7 tijdens de uitzending van de film Debs een vreemde boodschap in beeld. Een menselijke fout, blijkt nu. Tijdens de film was plotseling de tekst: ‘In verband met het overlijden van klein klein kleutertje vragen wij U om twee uur intense rouw en 30 minuten zelf-flagelatie. Onze excuses voor de overlast.’ De tekst riep vragen op, bijvoorbeeld op Twitter. Volgens RTL-woordvoerster Kim Koppenol ging het ‘helaas om een menselijke fout’. Koppenol: ‘Er is iets ingestart dat niet ingestart had moeten worden. De tekst was uiteraard niet voor publicatie. We zijn nu bezig om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.’ (Adformatie)
    rtl7 
  • Lex Gaarthuis is vanaf maandag weer te horen in de ochtend op Slam!FM. Hij gaat daar weer elke werkdag de ochtendshow presenteren, melden verschillende bronnen aan RadioFreak. Slam!FM heeft het nieuws nog niet bevestigd. Lees verder.
  • Youtube is in gesprek met sportbonden om live uitzendrechten te verwerven. De Google-dochter wil behalve Europees voetbal ook live ijshockey kunnen uitzenden via internet. lees verder.
  • Journalisten die illegaal naar Libië zijn gereisd, zijn ,,vogelvrij”. Dat heeft de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Khaled Khaim van het Noord-Afrikaanse land woensdag gezegd. ,,Er zijn journalisten die het land illegaal zijn binnengekomen. Wij beschouwen hen alsof zij samenwerken met al-Qaeda en zijn niet verantwoordelijk voor hun veiligheid”, zei de bewindsman. Hij zei dat de betreffende verslaggevers arrestatie riskeren tenzij zij zich vrijwillig melden bij de autoriteiten.