Kort medianieuws 24 januari 2012

  • De afgelopen zes jaar heeft de Britse openbare omroep 232 keer een privédetective ingeschakeld. De Britse openbare omroep heeft de afgelopen zes jaar 370.574 euro uitgegeven aan privédetectives.  Dat zei Mark Thompson, directeur-generaal van de BBC, in de commissie-Leveson. Die commissie onderzoekt laakbare praktijken in de Britse pers, naar aanleiding van het afluisterschandaal bij de kranten van mediamagnaat Rupert Murdoch. Lees verder.
  • De Raad van Bestuur van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) heeft Peter Bossaert aangesteld tot ceo. Het gaat om een nieuwe, overkoepelende, functie. De posities van directeur televisie en directeur radio verdwijnen. Lees verder.
  • De eigenaar van Wegener, Mecom, is van plan zijn toptitels als een online betaalmuur te plaatsen. ‘Gratis content’ is uit, ‘betalen voor toegang’ is het nieuwe credo van de krantenuitgever. Kortingssite Sweetdeal zal verder worden geïntegreerd in de afzonderlijke titels. Lees verder.
  • Activistengroep Anonymous komt niet met een eigen site waar gebruikers bestanden kunnen uploaden en downloaden. Daarover was dinsdag ophef ontstaan. Lees verder.
  • De gemeente Tilburg wil alle huishoudens aansluiten op glasvezel. Voor de investering van 100 miljoen euro worden externe partners gezocht. Reggefiber wil mogelijk instappen. Niet eerder is een grote stad zo ambitieus geweest met de voorgenomen aanleg van een glasvezelnetwerk. Dat netwerk moet een stevige impuls geven aan het onderwijs, de zorg, de sport en de veiligheid. Lees verder.
  • De politieserie Moordvrouw gaat naar onze zuiderburen. De avonturen van Wendy van Dijk in Friesland zal vanaf dit voorjaar te zien zijn in België. Lees verder.