Kort medianieuws 24 maart 2011

rtvoost

  • Onderzoeksjournalist Rop Vorkink van RTV Oost eist een rectificatie van een persbericht van drie agenten, omdat daarin onwaarheden zouden worden verkondigd. Lees verder.
  • Ad Hoeymans is dinsdagavond op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een goede vriend van de acteur laten weten aan Shownieuws. Hoeymans werd vooral bekend door zijn vertolking van dokter Berghof in Medisch Centrum West. Hij was vier jaar te zien in de ziekenhuisserie. Verder speelde Hoeymans rolletjes in Goede Tijden, Slechte Tijden, Oppassen! en Goudkust. Daarnaast was hij stemacteur voor enkele tekenfilms en animatieprogramma’s. (Novum)
  • De NOS heeft zondag tijdens Gent-Wevelgem een opvallende primeur. De omroep heeft tijdens de Belgische wielerklassieker een camera en microfoon in de ploegleiderswagen van Rabobank, zo schrijft het Algemeen Dagblad
    nos
  • Het Gelderse Zevenaar krijgt glasvezel. Reggefiber begint in september met de aanleg van glasvezel door de hele gemeente. Lees verder.
  • Bioscoop CineCity in Vlissingen en de commerciële tv-zender Maximaal TV in Heinkenszand gaan samenwerken. Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt.Maximaal TV verdwijnt uit Heinkenszand en verhuist naar het Vlissingse bioscoopcomplex. De uitzendingen zullen vanaf half april worden uitgezonden vanuit een studio in CineCity. Directeur Rob de Kerf van Maximaal over de aanleiding van de samenwerking: Lees verder.
  • De Belgische auteursrechtenorganisatie Sabam wil dat vrachtwagenchauffeurs een bijdrage gaan betalen, omdat zij tijdens hun werk naar muziek luisteren op de radio. De cabine wordt daarbij als werkvloer bestempeld. Politici zijn tegen de heffing. Lees verder.