Kort medianieuws 29 juni 2011

  • KPN-deelneming IsraPunt heeft illegaal software gekopieerd voor mobiele telefonie via internet, claimt softwarebedrijf OneIP. Telecomreus KPN staat voor de rechter en wacht een claim van ’tientallen miljoenen’. Lees verder.
  • De regen en onweersbuien hebben een groot deel van de kelder van het oude stadhuis aan de Markt onder water gezet.De schade in de radio en televisie studio van de lokale omroep is enorm. Omroep Dijkland veracht dan ook zeker de komende weken uit de lucht zijn. Lees verder.
  • Met een Fries mediafonds stimuleert de provincie Fryslân de komende jaren journalistieke producties gericht op economie, Friese taal en cultuur en jongeren. In het fonds is de komende vier jaar €350.000 beschikbaar Lees verder.
  • De uitgeverijen De Arbeiderspers en A.W. Bruna willen gaan fuseren. Dat heeft directeur Lex Jansen van De Arbeiderspers woensdag laten weten.Beide uitgeverijen zijn onderdeel van de holding WPG. Of de fusie gepaard gaat met ontslagen is niet duidelijk. De centrale ondernemingsraad van WPG zal zich nog over de plannen van de directie moeten uitspreken. Tegelijkertijd verhuist uitgeverij Balans van De Arbeiderspers naar de Bezige Bij, zo liet Jansen weten. (ANP/AD)
  • Belgacom is gestart met de uitrol van het eerste 4G-netwerk in ons land. Met 4G gaat het dataverkeer, voor onder meer mobiel internet, 10 keer sneller dan nu het geval is. Lees verder.
  • De iPad wordt flink gebruikt door Nederlanders. De Apple-tablet is goed voor 35 procent van het mobiele internetbezoek in Nederland, het hoogste percentage ter wereld. Lees verder.
  • Per 1 juli, neemt HUB Uitgevers het collegabedrijf Minoc Business Press over van de huidige aandeelhouder Corelio. Minoc Business Press is in België een belangrijke uitgever van onder andere ICT-bladen en websites. Lees verder.
  • Twee Franse journalisten die in 2009 in Afghanistan waren ontvoerd, zijn woensdag na anderhalf jaar weer vrijgelaten. Dit heeft het Elyséepaleis laten weten.Hervé Ghesquière en Stéphane Taponier waren op het moment van hun ontvoering bezig met een reportage voor de Franse publieke tv. Ook hun Afghaanse tolk is vrijgelaten. Het nieuws werd in de Nationale Vergadering in Parijs verwelkomd met een staande ovatie, zo meldde de omroep Europe 1.