Kort medianieuws 29 maart 2011

  • 3fmHet lijkt een opmerkelijke overstap, van Radio 538 naar 3FM. Dj Tiësto doet het met zijn Tiësto’s Club Life. Vanaf 2 april is hij iedere zaterdagnacht tussen twaalf en twee te horen op 3FM. ,,Het is een logische overstap. Ik draaide ’te diep’ voor 538”, aldus de wereldberoemde dj. Vijf vragen aan de 42-jarige Tijs Verwest, ofwel dj Tiësto. Lees verder via het Leidsch Dagblad.
  • Willeke van Ammelrooy neemt de rol van de koningin op zich in de nieuwe VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur. Het vierdelige drama gaat over de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix en vertelt over de diverse crises die zich binnen het koningshuis hebben afgespeeld, zo maakte de omroep dinsdag bekend. Lees verder via het Parool.
  • BNN komt vanaf 23 april met zes livecabaretshows op tv. In het nieuwe tv-programma Comedy Live gaat onder meer een vast team van komische acteurs in op de actualiteit. De show wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit het Compagnietheater in Amsterdam, meldde BNN dinsdag. Lees verder via Het Parool.
  • Het tv-programma Ali B Op Volle Toeren heeft de Positive Young Media Award 2011 gekregen. De prijs is bedoeld voor positieve rolmodellen voor jongeren in de media. Initiatiefnemer de Nationale Academie Voor Media & Maatschappij heeft de winnaar dinsdag bekendgemaakt. Lees verder via De Gelderlander.