Kort medianieuws 30 maart 2011

sbs6

  • SBS6 heeft besloten de nieuwe talentenshow The Sing-Off in te korten en eerder van de buis te halen. Het programma op de zaterdagavond trekt te weinig kijkers, bevestigde een woordvoerder van de zender woensdag een bericht op de site van RTL Boulevard.¬†Lees verder via Het Parool.
  • Vanaf 1 mei zet marketingdirecteur Jo Nachtergaele om persoonlijke redenen een stap opzij bij de Vlaamse Media Maatschappij. Zijn takenpakket wordt verdeeld tussen Steven Cosyns, directeur marketing, en Wim Hubrechtsen, manager Line Extensions & New Business. Lees verder via De Standaard.
  • VTM stopt eind juni met het dagelijkse mediamagazine De Dagshow. Dat maakte de zender bekend in een persbericht. Lees verder via De Standaard.
  • Bij een bloedige aanslag op een gemeentekantoor in de Iraakse plaats Tikrit, waarbij op dinsdag 56 mensen zijn omgekomen, is ook freelance journalist Sabah al-Bazi gedood. Al-Bazi werkte naast Reuters ook voor CNN en het Iraakse satellietstation al-Arabiya. Lees verder via Villamedia
  • De heren van Top Gear hebben weer een aanklacht aan hun broek hangen. Deze keer is het autofabrikant Tesla die het autoprogramma aanklaagt. Clarkson zou hebben gelogen tijdens een test met de Tesla Roadster. Lees verder via SpitNieuws.¬†