Kort medianieuws 31 maart 2011

  • nederland3,,De nieuwe politieserie Seinpost Den Haag wordt rauw en ruig.” Dat zei Reinout Oerlemans donderdag tijdens de presentatie van de cast. De tiendelige serie wordt vanaf 4 september wekelijks op Nederland 3 uitgezonden. Lees verder via De Gelderlander.
  • De oplagen van tijdschriften blijven dalen, de titels van Audax dalen harder dan gemiddeld.De lezersmarkt voor tijdschriften blijft dalen. In het vierde kwartaal van 2010 daalt de totale betaalde oplage zoals gerapporteerd door Hoi met 2,5 procent van 19,5 miljoen naar 19,0 miljoen. De cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode uit het voorgaande jaar. Uitgever van publiekstijdschriften Audax staat op veel steviger verlies ten opzichte van de markt. Lees verder via Adformatie.
  • Productiemaatschappij Pupkin Film gaat met de VPRO een televisieserie maken over Dries Riphagen, in de jaren dertig een leidende figuur in de Amsterdamse onderwereld. De serie is gebaseerd op het boek Riphagen van Bart Middelburg en René ter Steege, zo meldde uitgeverij Nieuw Amsterdam donderdag. Lees verder via De Gelderlander.
  • Een Jordaanse journalist van het Britse persbureau Reuters wordt vermist in Syrië. Dat heeft de regering van Jordanië donderdag bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder is sinds dinsdag niets meer van de verslaggever vernomen. De man, Mohammed Kayed, is voor het laatst gezien in de hoofdstad Damascus. Een Syrische fotograaf van het persbureau is al sinds maandag verdwenen.
  • Een ontvoerder van Claudia Melchers moet alle pagina’s uit zijn boek halen die over de kidnap gaan. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald. Alleen dan mag het boek gepubliceerd worden.De familie Melchers had om een verbod van het hele boek gevraagd, omdat de privacy van Claudia en haar kinderen ernstig geschaad zou worden. Claudia werd in 2005 ontvoerd naar een vakantiehuisje.Als Izaan Moenir-Alam het boek toch in zijn geheel publiceert, dan staat hem een boete van 5000 euro per dag te wachten.