Kort medianieuws 4 april 2011

3fm

  • De band A Silent Express is de winnaar van de Schaal van Rigter, de meest gedraaide plaat van het afgelopen jaar op de publieke popzender. Het gaat om de single Will I Be Around, zo maakte 3FM maandag bekend. Lees verder via het Parool.
  • De NOS zendt op 4 mei aansluitend op de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam Kamp Westerbork, de film uit . De beelden werden in de oorlogsjaren gemaakt door de Duits-Joodse kampgevangene Rudolf Breslauer in opdracht van kampcommandant Albert Konrad Gemmeker. Lees verder via Het Parool. 
  • Een cameravrouw en een verslaggever van de multiculturele omroep MTNL beweren maandagmorgen te zijn belaagd door bezoekers van een Utrechtse moskee. Zij zijn bespuugd en mishandeld. Dat zegt MTNL-coördinator Abdellah Dami. Lees verder.
  • GroenLinks wil opheldering over de afwijzing van de asielaanvraag van een Iraanse cartoonist. Tweede Kamerlid Tofik Dibi vraagt aan minister Gerd Leers (Immigratie & Asiel) ook om nog eens naar dit besluit te kijken, aldus een woordvoerder maandag. Lees verder.
  • Aan de jarenlange strijd tussen Manchester United-manager Sir Alex Ferguson en de BBC komt mogelijk een einde. De 67-jarige Schot staat de Britse omroep al bijna zeven jaar niet meer te woord, nadat onderzoeksjournalisten van het programma Panorama naar buiten hadden gebracht, dat diens zoon Jason een dubieuze rol speelde bij diverse transfers van Manchester United. Lees verder via VI.
    bbc 
  • De directie van de onafhankelijke krant Al Wasat in Bahrein heeft hoofdredacteur Mansur al Yamri en twee journalisten ontslagen, nadat de autoriteiten zaterdag hadden besloten de krant te sluiten wegens zijn berichtgeving over de rellen van de laatste tijd. Daarop kreeg de krant toestemming maandag weer te verschijnen. Lees verder.