Kort medianieuws 4 februari 2011

  • De SBS-zenders SBS 6, Net 5, Veronica en de andere tv-kanalen van ProSiebenSat1 lijken een populaire prooi voor investeerders en concurrenten. Volgens de Financial Times overwegen minstens achttien partijen een bod uit te brengen op de Nederlandse, Vlaamse en Scandinavische activiteiten van het Duitse mediaconcern. ProSiebenSat1 wil zijn internationale activiteiten verkopen en gaat dat mogelijk in twee pakketten doen: een Benelux-deel (SBS 6, Net 5 en Veronica in Nederland, en VT4 en Vijftv in België) en een Scandinavisch deel. Lees verder.
  • Levensbeschouwelijke omroepen moeten fuseren. Om efficiënter te werken en de dialoog te bevorderen. Omroepfusies staan hoog op de agenda in Hilversum en Den Haag. De Nederlandse Publieke Omroep moet immers drastisch bezuinigen. Fusies, of lichtere vormen van samenwerking, moeten leiden tot efficiënter werken in het versplinterde omroepbestel. De grote omroepverenigingen zijn driftig op zoek naar een samenwerkings- of fusiepartner. De kleine levensbeschouwelijke omroepen zonder leden, zoals Ikon, RKK en Human, flirten driftig mee op de Hilversumse relatiemarkt. Lees verder.
  • Tv-zender SBS6 verkeert in zwaar weer. Bekende Nederlanders als Jeroen van der Boom en Danny de Munk moeten de zender een volkser imago geven: SBS6 moet weer ‘die campingzender’ worden. Voormalig SBS-directeur Fons van Westerloo: ‘Beau van Erven Dorens en Marc-Marie Huijbregts waren gigantische fouten.’ Lees verder.
  • Een chaotisch verlopen raadsvergadering heeft nog geen helderheid verschaft over de toekomst van Stadsomroep Almere. Gisteravond besprak de gemeenteraad het voorstel van wethouder Berdien Steunenberg om een negatief advies over de programmaraad van de omroep af te geven aan het Commissariaat voor de Media, waardoor er mogelijk geen zendmachtiging verleend kan worden. Lees verder.
  • Radiomaker Robert Jensen liet zich amper zien bij Veronica. Dat beweert althans een ingewijde uit de radiowereld. De ochtendshows die Jensen presenteerde zouden voor het grootste deel niet live geweest zijn. Daarom zou de radiomaker nu abrupt moeten vertrekken. Lees verder.
  • De Britse omroep BBC heeft de Mexicaanse ambassadeur in Groot-Brittannië haar verontschuldigingen aangeboden voor uitlatingen van de presentatoren van het populaire autoprogramma Top Gear. De ambassadeur, Eduardo Medina-Mora Icaza, had eerder een klacht ingediend over de ‘schandelijke’ opmerkingen van het trio presentatoren, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Lees verder.