Kort medianieuws 5 april 2011

  • kabelnoordUPC is gestopt met de levering van internet in Kabel Noord-gebied. Kabel Noord heeft geprobeerd alle betrokken klanten te informeren per post en telefoon. Lees verder via Kabel Noord.
  • Van vijf nummers over kippen tot vijf mensen die de vijfde Beatle werden genoemd. Van idioot tot bloedserieus. Wie gek is op lijstjes, vindt meer dan zijn gading in ‘Listomania’, een nieuw en fris boek van Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde. ‘Lijstjes slaan nergens op, maar iedereen vindt ze tof.’ Lees verder via De Standaard.
  • Jan Thijssen, producent van het programma TVz11, wil ook in Zeeland, Limburg en Gelderland gaan uitzenden.¬†Gesprekken hierover lopen. Van december 2007 tot en met maart 2008 was de eerste reeks van het format te zien bij Omroep Brabant. TVz11 was toen, naar Brabantse maatstaven, een enorme hit. 300.000 kijkers per week trok het programma, dat wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Omdat de samenwerking met Omroep Brabant niet vlotte, is de producent nu in zee gegaan met Brabant10. “Hier hebben we veel meer redactionele vrijheid.” Dat de kijkcijfers gehalveerd zijn, neemt hij op de koop toe. (via Brabants Dagblad)
  • T-Mobile is een actie gestart met in samenwerking met de Eredivisie. De actie is bedoeld voor bezitters van een iPhone, die 2 weken gratis alle Eredivisie-videos’ kunnen bekijken. Lees verder.