Kort medianieuws 6 april 2011 – deel 2

  • vproDe VPRO viert het 85-jarig bestaan op zondag 29 mei met het Vrij Denken Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Programmamakers van toen en nu komen dan samen en presenteren een gevarieerd programma, kondigde een woordvoerster van de jubilerende omroep woensdag aan. Lees verder.
  • In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een nieuwe standaard voor draadloos internet. Het extra snelle internet zou GPS-signalen verstoren wat gevaar oplevert voor hulpdiensten en vliegverkeer. Dat melden Amerikaanse media woensdag op basis van zorgen vanuit de Amerikaanse overheid en bedrijven die GPS gebruiken of GPS-diensten leveren.Het bedrijf LightSquared is van plan het nieuwe draadloze netwerk dit jaar uit te rollen, maar de Amerikaanse overheid heeft inmiddels gedreigd de dienst te blokkeren als niet gegarandeerd kan worden dat GPS-functies gewoon blijven functioneren. Lees verder.
  • Het Tijdschrift voor Marketing presenteert deze week het tweede Interbrand-onderzoek naar de sterkste mediamerken van Nederland. Welke mediamerken gebruikt de Nederlander en welke Nederlandse merken slagen erin de consument aan zich te binden? Dit jaar laat de lijst een aantal verrassende verschuivingen zijn. En een nieuwe nummer1: RTL4 Lees verder.
  • Wilfried de Jong komt met een nieuw wekelijks programma op Nederland 3. Dat betekent dat na acht jaar het doek valt voor Holland Sport. Dat heeft de VPRO vandaag bevestigd aan RTL Boulevard. Lees verder.
  • KPN heeft een reclamespot stopgezet in verband met het ongeluk in Bergeijk van afgelopen vrijdag, waarbij de vijftienjarige scouts Roosmarijn de Jong en Chris Bremmers om het leven kwamen. Lees verder.
  • De Nederlandse versie van Sesamstraat viert zijn 35e verjaardagsfeest van 23 juli tot en met 21 augustus in Hardenberg. Dat maakte deze gemeente woensdag bekend. Lees verder.
  • Het Friesch Dagblad verschijnt vanaf 13 mei op tabloidformaat. Dat heeft hoofdredacteur Lútsen Kooistra woensdag meegedeeld. Volgens de hoofdredacteur is het kleinere formaat een wens van veel lezers. Lees verder.