Kort medianieuws 7 maart 2011

 • De NOS heeft een platform ontwikkeld om de uitwisseling van (sport-)nieuwsmateriaal te vergemakkelijken: de NOS Media Cloud. Het is een webbased systeem waarmee deelnemers onderling fragmenten kunnen uitwisselen of ter beschikking kunnen stellen aan alle aangesloten deelnemers. De NOS Media Cloud is op 1 februari 2011 in gebruik genomen. Lees verder. 
  nos  
 • De drie publieke zenders hadden in week 9 samen een marktaandeel van 38,2 pct (tijdvak 18.00-24.00 uur, 6+). De vier zenders van RTL Nederland hadden 26,7 pct en de drie zenders van SBS Broadcasting behaalden een aandeel van 19,5 pct. Marktleider Nederland 1 had een aandeel van 24,0 pct. RTL 4 had een aandeel van 16,0, SBS 6 was derde zender met 10,7 pct. Het NOS Journaal van gisteravond was met 3.312.000 kijkers het best bekeken programma van de week en Studio Sport Eredivisie was goed voor 3.045.000 kijkers. Derde was De Reünie (ook Ned. 1) met 2.668.000 kijkers. (SKO)
 • De eerste artiest die de tijdslimiet van een minuut bij De Wereld Draait Door gaat breken krijgt maar liefst twee uur radiotijd kado van KX Radio-programmamaker Willem Roose. Dat laat Roose vandaag weten in zijn wekelijkse column op deze website. Hij haakt daarmee in op de actie van 3FM-dj Michiel Veenstra, die de breker van deze verplichte minuut een uur zendtijd heeft beloofd. Dezelfde breker krijgt ook al een interview bij LiveXS kado en weet zich zo verzekerd van steeds meer aandacht. Lees verder. 
  kxradio 
 • NRC Handelsblad verschijnt maandagmiddag voor het eerst op tabloidformaat. De compacte kranten rollen vanaf twee uur van de drukpersen in Amsterdam. Met de metamorfose volgt de middagkrant naar eigen zeggen de wens van de abonnees en de internationale trend in krantenland. ”Ook de nieuwe generatie lezers ziet NRC Handelsblad liever in een strak pak”, zegt hoofdredacteur Peter VanderMeersch. Lees verder
 • Onverlaten hebben op Twitter de schrijfster Naima El Bezaz bedreigd. De auteur heeft dit laten weten aan de politie. El Bezaz is onder andere bekend van het boek Vinexvrouwen. Lees verder. 
 • De gemeente Mook en Middelaar heeft vanaf zaterdag ook lokale televisie die wordt verzorgd door OmroepGennepTV uit Gennep. Het is de bedoeling dat in de toekomst de uitzendingen in allebei de gemeenten worden verzorgd door de nieuwe omroep nima. Daarvoor wordt nog gezocht naar vrijwilligers. Op de kabel in Mook en Middelaar komt OmroepGennepTV op kanaal 14, waar voorheen L1 zat. Die zender is verhuisd naar kanaal 31. (L1) 
 • Voor het eerst hield radiostation Harderwijk FM zaterdag een open dag bij van Geunslaan in Harderwijk. Zo’n veertig bezoekers kwamen kijken hoe geluidstechnici de knoppen afstelden voor de juiste tonen, hoe een live opname wordt maakt en de bezoekers konden bovendien zelf ervaren wat er zo leuk aan radio maken is. Lees verder
 • De internetdiensten van Libië liggen compleet stil. De Libische regering wil de informatievoorziening over de opstanden tegengaan en lijkt de hoofdserver van het internet te hebben stopgezet. lees verder.