Kort medianieuws 8 april 2011

ziggo

  • Ziggo meldt dat zijn iPad-app in de eerste drie weken na de introductie ruim 30.000 keer is geïnstalleerd. Gebruikers waarderen de app gemiddeld met een 4+ op een schaal van 0 tot 5. Ziggo is bezig met een nieuwe versie die primair gericht is performance verbeteringen. Deze wordt eind april of begin mei beschikbaar voor gebruikers. (via Telecompaper)
  • Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in hoger beroep opnieuw een boete van 1740 euro geëist tegen SBS6-verslaggever Alberto Stegeman. De zaak diende voor het gerechtshof in Amsterdam, meldt het ANP.
  • Nederlandse app-ontwikkelaars verdienen nauwelijks geld met de verkoop van losse apps via de verschillende online appwinkels. De voornaamste bron van inkomsten bestaat uit het ontwikkelen van apps in opdracht van derden (met name bedrijven). Het geven van advies aan bedrijven over strategie op het gebied van mobiel internet, zorgt voor een nieuwe, groeiende geldstroom. Lees verder via de Volkskrant.
  • Time Warner Cable en Viacom hebben elkaar voor de rechter gedaagd wegens een geëscaleerd geschil over de vraag of kabelbedrijven het recht hebben om TV shows te verspreiden naar apparaten als Apple’s iPad tablet. Lees verder.
  • De mediagroepen Sanoma, De Vijver (Woestijnvis) en Corelio gaan samen bieden op SBS België, de uitbater van de tv-zenders VT4 en Vijf TV. Lees verder.
  • Presentatrice annex wereldreiziger Floortje Dessing wordt het nieuwe gezicht van de zender BVN. Lees verder.
  • De eigenaren van de Britse tabloid News of the World hebben vrijdag „onvoorwaardelijke excuses” aangeboden aan een aantal slachtoffers van een afluisterschandaal. De slachtoffers zullen ook financieel gecompenseerd worden, aldus een verklaring van News International, onderdeel van het mediaconglomeraat van Rupert Murdoch. Lees verder.