Kort medianieuws 9 april 2011

  • youtubeYouTube gaat het per direct mogelijk maken evenementen live te streamen. Geselecteerde accounts krijgen daarbij de mogelijkheid opnames realtime via YouTube te streamen. Consumenten kunnen de dienst vooralsnog niet gebruiken Lees verder via Tweakers.net
  • Kabelaar CAI Hendrik ido Ambacht heeft een nieuwe website in gebruik genomen. Het resultaat vind je hier: http://www.caihia.nl/ 
  • Opvallende nieuwe allianties in de strijd om de SBS-zenders in Vlaanderen en Nederland. De Finse tijdschriftengroep Sanoma verenigt zich met John de Mol in Nederland en Wouter Vandenhaute in Vlaanderen, allebei zowat ‘Mister tv’ van hun land. Lees verder via de Standaard.
  • De Libische revolutie wordt nu ook in de ether uitgevochten: in ijltempo zette de Libische oppositie vanuit Qatar een satellietnieuwszender op, Libya TV, die drijft op vrijwilligers en zelfs ex-nieuwslezers van Kadhafi’s staatstelevisie. ‘Vroeger moest ik de tegenstanders van het regime uitschelden’, zegt nieuwsanker Mohamad Hawas (28). Lees verder via De Standaard.
  • De aandeelhouders van Ziggo vinden het zoetjesaan tijd worden om te cashen. UPC wordt getipt als de nieuwe eigenaar. Vijf zegeningen van de verkoop van Ziggo. Lees verder via Webwereld.
  • Kinderen in Pakistan kunnen in de loop van dit jaar kijken naar een lokale versie van het bekende televisieprogramma Sesamstraat. De figuren in de serie zullen Urdu spreken. De opnames gaan plaatsvinden in de Pakistaanse stad Lahore. Dat meldde de BBC zaterdag. Lees verder via Het Parool.
  • Google heeft afgelopen vrijdag stilletjes PushLife overgenomen. Er zou 25 miljoen dollar zijn betaald voor de deal, waarmee toestellen die niet op iOS draaien toch toegang krijgen tot je iTunes-bibliotheek. Lees verder.