Mediabedrijf YPCA komt met drie nieuwe online radiozenders

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA werkt aan drie nieuwe radiozenders, die nog dit jaar van start gaan. Dit bericht het bedrijf vandaag in een persbericht.

Drie nieuwe formats

Het mediabedrijf, onder meer eigenaar van de internetradiostations Traffic Radio, ALLsportsradio en New Business Radio, wil de komende tijd met een nieuwe lifestylezender, een jongerenstation en een radiostation voor kinderen haar voorsprong in internetradioland verder uitbreiden. Deze radiozenders zullen online te horen zijn. “Met deze nieuwe radioformats speelt YPCA volledig in op de steeds verdergaande versnippering van het medialandschap.”, aldus YPCA in het persbericht.

“Kinderen kennen FM niet eens meer”

Lars Schotanus, directeur van YPCA: “Toen wij eind 2008 met ons eerste internetradiostation Traffic Radio van start gingen, was onze filosofie hierbij dat FM eindig zou zijn en dat internetradio dé standaard zou worden. Dat hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen! Iedereen is overal en altijd online en onze kinderen kennen FM niet eens meer! Met de kennis, ervaring en voorsprong die wij destijds met Traffic Radio hebben opgebouwd, hebben we de afgelopen jaren ook onze sportzender ALLsportsradio en zakenzender New Business Radio versneld kunnen uitrollen. Voor ons is de tijd nu rijp om door te pakken!”

Formats

Naast een lifestyle radiostation werkt YPCA ook aan een radiostation voor kinderen en een jongerenstation. Hiermee speelt het bedrijf in op de dalende ‘traditionele’ luistertijd bij jongeren en de zoektocht van adverteerders om de jongerendoelgroep (straks nog) te bereiken.

YPCA is een mediabedrijf gevestigd op het Media Park in Hilversum.