Mediastad Hilversum in het teken van Open Studio Dagen

Komend weekeinde staat Hilversum in het teken van de Open Studio Dagen. Zowel op zaterdag als zondag openen diverse omroepen, radio- en televisiezenders hun studio.

Jong en oud kan zaterdag en zondag tijdens dit evenement zien hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, decorstukken bewonderen, BN’ers spotten, een interactieve tv-show meemaken en optredens bijwonen. De deuren van de deelnemende omroepen en organisaties zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree sluit om 16.30 uur. De programma-onderdelen zijn inmiddels te vinden op de website van de Open Studio Dagen.

KRO-NCRV

De Open Studio Dagen vinden zowel plaats op het Media Park als in de stad Hilversum. Zo is ook het gebouw van KRO-NCRV open voor bezoekers. Geheel in stijl met ‘alle glitter en glamour’ kunnen bezoekers zich met een limousine van het Media Park naar de stad laten vervoeren en omgekeerd. In het KRO-NCRV gebouw kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder een rondleiding achter de schermen bij de Reünie, Zapp live en diverse radioprogramma’s, live uitzending bijwonen en op de foto gaan in de ‘Boer Zoekt Vrouw fotohoek’.

Omroep Max

Ook Omroep Max zet haar studiodeuren op tijdens de Open Studio Dagen. Op zaterdag kun je autocue lezen in de studio van Tijd voor MAX onder begeleiding van Henk Mouwe en Jeroen Latijnhouwers. Op zondag kun je het live radioprogramma de Perstribune bijwonen vanuit de studio van Tijd voor MAX. De Perstribune wordt gepresenteerd door Govert van Brakel. En tussen 14:15 en 16:00 uur is er een optreden van de Jan Rietman Band.

Beeld en Geluid

In Beeld en Geluid wordt tijdens de Open Studio Dagen live radio gemaakt door diverse DJ’s. Op zaterdag zullen onder andere Michael Blijleven (Radio Veronica), Edwin Diergaarde (Radio Decibel), Astrid de Jong (NPO Radio 5), Barry Brand (Radio Decibel) en Martijn Biemans (Radio 538) in de studio plaatsnemen. Zondag zijn onder andere Barend van Deelen (3FM), Joost Burgers (3FM) en Lindo Duvall (Radio 10) te bewonderen. Tevens is er in Beeld en Geluid alvast een preview te zien van de tentoonstelling over 50 jaar 3FM. Deze expositie wordt in oktober geopend.

Traffic Radio

Traffic Radio en Ericsson Broadcast Services bieden, bezoekers van de Open Studio Dagen in mediastad Hilversum, komend weekend letterlijk en figuurlijk een kijkje  achter de schermen van Traffic Radio. Het gehele weekend wordt vanuit Studio 24 op het Media Park live radio gemaakt en gaat de verkeerszender op zoek naar de beste filelezer van Nederland. Bij Traffic Radio kunnen bezoekers van de Open Studio Dagen, op zaterdag 5 en zondag 6 september, zelf plaats nemen achter de microfoon om ‘live’ op de radio de verkeersinformatie voor te lezen. De beste filelezer van het weekend wint uiteindelijk zijn of haar eigen radioprogramma op de verkeerszender.

Heppie View Tour

Net als vorig jaar stelt Alticom op 5 en 6 september 2015 tijdens de Open Studio Dagen haar mediatoren in Hilversum open voor het grote publiek. In samenwerking met Stichting Heppie organiseert zij de Heppie View Tour. Voor 10 euro per persoon kan de bezoeker genieten van het fenomenale uitzicht. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de torens niet toegankelijk voor publiek. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Heppie. Tickets zijn vanaf heden verkrijgbaar via heppieview.nl.

Mediacentrum Gooi en Vechtstreek

Het Mediacentrum Gooi en Vechtstreek stelt zich zaterdag 5 september tijdens de Open Studio Dagen voor aan het publiek in de voormalige City-bioscoop aan de Herenstraat. Dat gebeurt in een speciale aflevering van het RTi radioprogramma Wat leeft in Hilversum op 106.2 FM en www.rtihilversum.nl Tussen 12.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden live luisteren en kijken naar het radioprogramma dat vanuit de oude cinema wordt gemaakt, door het team dat het Mediacentrum Gooi en Vechtstreek vormt.

Meer informatie: http://www.openstudiodagen.nl/

Aftermovie Open Studio Dagen 2014:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.