“Meer banen op de tocht bij regionale omroepen”

Bij de dertien regionale omroepen in Nederland dreigen meer banen te verdwijnen dan nodig zou zijn, omdat de bestuurders van de omroepen slecht zouden samenwerken. Dit schrijven de gezamenlijke ondernemingsraden in een brandbrief aan hun bestuurders aldus RTV Noord.

Bezuinigingen

De omroepen moeten komend jaar 8,5 miljoen euro bezuinigen en de jaren daarna 17 miljoen euro. Hierbij zullen ook ontslagen gaan vallen bij de diverse omroepen. De bedoeling was dat er besparingen gevonden zouden worden door efficiënt samen te werken. Maar daar komt tot nu toe weinig van terecht, schrijven de ondernemingsraden.

“Niet bezig met goede regionale omroep”

“Ik heb het idee dat sommige bestuurders meer met zichzelf bezig zijn, dan met een goede regionale omroep”, zegt Jans de Boer, voorzitter van de OR van RTV Noord. Hij vreest dat als de bezuinigingen door de omroepen apart gedragen moeten worden, dit grote gevolgen heeft voor de programma’s van RTV Noord. “Dat zou desastreus zijn. Dan verdwijnen er meer banen en gaan onze kijkers en luisteraars dit absoluut merken aan onze programma’s.”

Ultimatum

De ondernemingsraden stellen in de brief een ultimatum, voor 15 augustus willen ze een reactie van alle dertien bestuurders van de regionale omroepen hebben. Directeur-bestuurder Gijs Lensink van RTV Noord is het met de kritiek van de ondernemingsraden eens, maar voelt zich niet persoonlijk aangesproken: RTV Noord  steunde de plannen die de omroepen eerder maakten, maar die nu weer op de tocht staan. ‘Het ligt niet aan RTV Noord dat het zo traag verloopt.’ Lensink doet geen uitspraken aan wie de vertraging wel ligt.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.