Midvliet FM/TV blijft komende 5 jaar lokale omroep Leidschendam-Voorburg

Midvliet FM/TV blijft ook de komende vijf jaar de lokale omroep van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit heeft het Commissariaat voor de Media besloten.

Twee kandidaten

Er waren twee kandidaten in de race voor de licentie van lokale omroep in de Zuid-Hollandse gemeente: Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV) en de bestaande lokale omroep: Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet (Midvliet). Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg wil de komende vijf jaar de nieuwkomer Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV) aanwijzen als lokale omroep voor de gemeente.

Volgens het advies van het College scoort LVTV beter als het gaat om de representativiteit van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het geleverde mediaproduct.

Keuze

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg kon begin dit jaar geen keuze maken tussen de twee kandidaten en liet de keuze daarmee over aan het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat voor de Media besloot deze week dat de huidige lokale omroep ook de komende vijf jaar de lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeente blijft.

Wassenaar

Midvliet was de afgelopen jaren ook de lokale omroep van de buurgemeente Wassenaar. Daar besloot echter de gemeenteraad dat de licentie de komende vijf jaar gaat naar nieuwkomer Stichting Lokale Media Wassenaar (SLMW) / Unity.nu. Het Commissariaat voor de Media nam deze keuze over.