Midvliet FM/TV blijft lokale omroep Leidschendam-Voorburg

Als het aan het College van B&W in de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt blijft Midvliet FM/TV ook de komende vijf jaar de lokale omroep in de Zuid-Hollandse gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders en wethouders adviseert de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg om de zendmachtiging ook de komende vijf jaar te gunnen aan de huidige lokale omroep Midvliet FM/TV. Wanneer de gemeenteraad met dit voorstel akkoord gaat zal het Commissariaat voor de Media uiteindelijk bepalen wie de machtiging in handen krijgt. In vrijwel alle gevallen volgt het Commissariaat voor de Media het advies van de gemeente.

Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg

Naast Midvliet FM/TV was ook de Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg in de race voor de machtiging. De Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg werd door het college echter niet-representatief verklaard. Volgens het college heeft de stichting mensen en organisaties als lid van het Programma Beleidbepalend orgaan (PBO) opgevoerd die hiervan  geen weet hadden.

“Onzorgvuldig”

“Bij de aanvraag van de zendmachtiging in september heb ik met mensen van organisaties gesproken en zij hebben de intentie aan gegeven te willen meedenken in een PBO. Het gebeurde allemaal op zeer korte termijn. Ik ben daarbij bij de aanvraag voorbij gegaan aan de zorgvuldigheid. Ik heb geen bevestiging van die gesprekken gedaan. Misschien heb ik er iets te makkelijk over gedacht. Maar hoe kan je nou een PBO samenstellen als je daar nog geen radio hebt? Midvliet heeft die mensen op de PBO-lijst gebeld. Ik ben er niet voldoende zorgvuldig mee omgegaan. We hadden zelfs nog het recht om de situatie alsnog te corrigeren, maar soms moet je je verlies nemen. In Wassenaar speelt hetzelfde probleem, daar is de besluitvorming over de zendmachtiging een maand uitgesteld”, aldus Joey Koeijvoets van de Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg over het niet representatief verklaren van de stichting tegenover de website Grootrijswijk.nl

Samenwerking

Midvliet FM/TV kondigde afgelopen weekeinde aan meer te gaan samenwerken met de buuromroep Unity FM/TV uit de regio Leiden. “De samenwerking is een logisch vervolg op eerdere toenadering van de media-instellingen.”, aldus de omroepen in een persbericht.

Wassenaar

Midvliet FM/TV is naast de lokale omroep van Leidschendam-Voorburg ook de lokale omroep in de gemeente Wassenaar. In Wassenaar dingt naast Midvliet FM/TV ook de Stichting Omroep Wassenaar mee voor de zendmachtiging voor de komende vijf jaar. In Wassenaar is de besluitvorming rond de nieuwe lokale omroep een maand uitgesteld en zal hierover in februari meer duidelijkheid komen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.