Nieuw seizoen ‘De Slimste Mens’ van start op NPO 2

Vandaag, maandag 12 december, gaat een nieuw seizoen van de kennisquiz ‘De Slimste Mens’ van start op NPO 2. De eerste uitzending van dit seizoen is vanavond om 20.30 uur te zien bij de KRO-NCRV.

Jury

Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.

Eerste uitzending

In de eerste uitzending spelen Penoza-acteur/presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg en cabaretier Emilio Guzman. Dit seizoen spelen onder andere mee: Arjan Erkel, Spoorloos-presentator Derk Bolt, staatssecretaris Klaas Dijkhoff, SP-politica Lilian Marijnissen, presentatrice Martine van Os, journalist/columnist Annabel Nanninga en acteur Frank Lammers.

Meer dan kennis

In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen.

Talpa

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2.

Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. Meer informatie over het programma en de app vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.