Nominaties NL-Awards 2014 bekend

afstandsbedieningVandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. Er zijn 27 radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Nieuwsverslaggeving’, ‘Radio Achtergrond’, ‘Televisie Achtergrond’, ‘Radio Varia’, ‘Televisie Varia’, ‘Evenement’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’.

De jury had de keuze uit een rijk geschakeerd aanbod en maar liefst elf omroepen hebben een nominatie in de wacht weten te slepen. Uitschieters dit jaar zijn RTV Oost en Omroep Brabant, met ieder vijf nominaties.

Juryvoorzitter Kees Toering roemt de ingezonden regionale producties. “Er wordt ongelooflijk goed werk geleverd en op een professionele manier verslag gedaan van allerlei evenementen en natuurlijk van het nieuws.” Ook is de voorzitter verheugd over de genomineerden in de categorie Eigen Nieuws. “Dat is toch het bestaansrecht van de omroepen. Als je dan ziet dat er prachtige eigen verhalen naar boven komen die ook landelijk opgepikt worden, dan mag je daar best trots op zijn met z’n allen.”

Toering is als voormalig zendermanager NPO Radio 2 en 5 een radiodier in hart en nieren en daarom deed het hem deugd dat de kwaliteit van de radio-inzendingen goed was. “Er zaten echt juweeltjes bij, als radiomens werd ik er blij van.” De NL-Awards worden op woensdag 25 maart 2015 voor de dertiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers.

Alle nominaties: http://www.roosrtv.nl/downloads/Nominaties%20NL-Awards%202014.pdf