NPO: Geen plannen voor aanbieden themakanalen in HD-kwaliteit

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft geen concrete plannen om haar themakanalen ook in HD-kwaliteit aan te bieden aan distributeurs zoals Ziggo en KPN. Dit heeft de NPO bevestigd tegenover deze website.

Themazenders

De NPO zendt naast de reguliere televisiezenders ook een aantal digitale themazenders aan. Deze tv-zenders zijn momenteel alleen in standaard-kwaliteit (SD) te bekijken via de diverse televisieaanbieders. Steeds meer zenders worden tegenwoordig ook in HD-kwaliteit aangeboden maar voorlopig zal dit niet het geval zijn voor de themakanalen van de publieke omroep.

Niet in HD-kwaliteit

Ook vanaf 26 maart aanstaande, wanneer de NPO een naamsverandering doorvoert van een aantal themazenders, blijft deze situatie ongewijzigd. “Er zijn momenteel geen concrete plannen om de themakanalen in HD-kwaliteit aan te bieden“, aldus Arthur Schuitemaker, woordvoerder bij de NPO.

Naamswijziging

Met ingang van maandag krijgen drie NPO themakanalen een nieuwe naam. NPO Best wordt NPO 1 extra, NPO Cultura wordt NPO 2 extra en NPO 101 wordt NPO 3 extra. Inhoudelijke profielen van de kanalen wijzigen niet.

RTL Nederland

RTL Nederland biedt sinds enige tijd haar themakanalen wel in HD-kwaliteit aan. Het gaat hier om RTL Lounge, RTL Telekids en RTL Crime. Onder andere aanbieder Ziggo geeft deze themakanalen inmiddels in HD-kwaliteit door.