RTL Crime, RTL Lounge, RTL Telekids en OUTtv in HD-kwaliteit bij Ziggo

Kabelaar Ziggo geeft de televisiezenders RTL Crime, RTL Lounge, RTL Telekids en OUTtv sinds vandaag in HD-kwaliteit door via haar digitale televisienetwerk.

De genoemde televisiezenders maken onderdeel uit van het aanvullende televisiepakket Movies & Series XL. Daarnaast maakt OUTtv ook onderdeel uit van het Gay Lifestyle-pakket.

Zenders

De zenderpositie van de genoemde zenders blijft onveranderd: RTL Crime op kanaal 120, RTL Lounge op kanaal 140, RTL Telekids op kanaal 312 en OUTtv op kanaal 129. De uitzendingen in de standaard SD-kwaliteit van de genoemde televisiezender zijn gestaakt.

Uitbreiding

In oktober voerde Ziggo ook al een uitbreiding uit van het aanbod in HD-zenders. Toen werden de televisiezenders AMC, Food Network, Fine Living en DanceTripping beschikbaar gemaakt in HD-kwaliteit.

Capaciteit

De kabelaar heeft de laatste maanden de capaciteit op haar netwerk uitgebreid door van een aantal zenders alleen de HD-variant door te geven en zenders in SD-kwaliteit in de efficiëntere MPEG4-standaard te gaan uitzenden. Zo zijn sinds enige tijd de televisiezenders van Film1 en FOX Sports alleen in HD-kwaliteit te zien via de kabelmaatschappij.

Ziggo heeft enige tijd geleden al aangekondigd dat op termijn de uitzendingen van een aantal premium televisiezenders in standaardkwaliteit gestaakt gaan worden. De kabelaar wil met het stopzetten van de uitzendingen in SD-kwaliteit capaciteit vrijmaken om meer zenders in HD-kwaliteit door te geven.

HD-zenders

Door het doorvoeren van deze wijzigingen is er nu meer capaciteit beschikbaar om televisiezenders ook in HD-kwaliteit door te geven.