De regionale omroep Omroep Zeeland heeft een online meldpunt ingesteld voor mensen die vaak geen mobiel bereik hebben in Zeeland. Hierdoor is ook het noodnummer 112 niet te bereiken.
Met het meldpunt inventariseert de omroep hoe vaak dat voorkomt en of dat gevaarlijke situaties oplevert. Minister Opstelten liet eerder weten dat het onmogelijk is om 100 procent dekking van het mobiele netwerk te krijgen. Begin dit jaar onderzocht de gemeente Sluis met een enquête de problemen van hun inwoners met mobiele en vaste verbindingen voor telefoons en computers. Het CDA in de gemeente Borsele maakte zich in het verleden ook al zorgen over de mobiele bereikbaarheid, met name in Ellewoutsdijk.
Het meldpunt Geen 112 van Omroep Zeeland is te bereiken via de website: http://www.omroepzeeland.nl/geen112 . Op de eerste dag zijn er al meer dan tien klachten binnengekomen bij het meldpunt.
Omroep Gelderland begon als eerste regionale omroep met het meldpunt Geen 112 enkele maanden geleden na een stroom van klachten over slecht mobiel bereik in de provincie. Dat heeft in enkele gevallen tot gevaarlijke situaties geleid. In Gelderland zijn inmiddels meer dan 300 klachten binnengekomen. De regionale omroepen van Groningen en Drenthe sloten zich al eerder aan. Ook de lokale omroep 527 in de Noordoostpolder haakt aan bij het initiatief. De lokale zender verwijst de inwoners in de Noordoostpolder naar het meldpunt van Omroep Drenthe.
Op 10 september wordt in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de mobiele bereikbaarheid, met name in grensregio’s.