Overnamekandidaat voor Focuz TV

Dagblad De Gelderlander bericht dat er een overnamekandidaat is voor de regionale commerciële televisiezender Focuz TV uit het Gelderse Didam.  Directeur Peter Vlug van Doe Los Media BV uit Apeldoorn heeft op zich genomen om de activiteiten voort te zetten, aldus het dagblad.

Tot ongeveer half augustus wordt gewerkt aan de programmering en de financiering. Naar verwachting zal Focuz TV de uitzendingen vanaf dat moment weer hervatten. Het is de bedoeling dat drie oud-werknemers worden overgenomen. In de programmering zal in eerste aanleg weinig veranderen, wel aan de manier van werken, aldus Peter Vlug. Ook zal Focuz TV als de overname doorgaat de faciliteiten verhuizen naar Apeldoorn. Het is wel de bedoeling dat er een redactioneel steunpunt in Doetinchem komt.

Focuz TV werd begin juni failliet verklaard. De zender verkeerde toen al langere tijd in financiële moeilijkheden. De investeerders – onder wie zakenman Hennie van der Most – wilden er niet langer geld insteken. Bij de zender waren 9 mensen in vaste dienst en er werkten freelancers. Focuz TV kwam voort uit Graafschap TV dat in augustus 2010 failliet ging.