Provincie in gesprek over satellietverspreiding RTV Drenthe

De provincie Drenthe gaat in gesprek met de regionale omroep RTV Drenthe om de mogelijkheden voor behoud van de distributie via de satelliet te bekijken.

Bezuinigingen

Woensdag werd bekend gemaakt dat RTV Drenthe gaat bezuinigingen op onder andere de distributie van haar signaal via de satelliet. Voor inwoners van de provincie zonder kabelaansluiting of Digitenne-ontvangst is het vanaf volgend jaar niet meer mogelijk om de regionale televisiezender te ontvangen. Op verzoek van de VVD-fractie in Drenthe gaat gedeputeerde Cees Bijl in gesprek met de regionale omroep voor behoud van de satellietdistributie.

60.000 euro per jaar

Volgens RTV Drenthe-directeur Dink Binnendijk kost de distributie via de satelliet ongeveer 60.000 euro per jaar. Volgens de regionale omroep leidde de aankondiging van het stopzetten van de uitzendingen via de satelliet direct al tot bezorgde kijkers. “We hebben meerdere telefoontjes gehad van mensen die vrezen dat ze volgend jaar niet meer via de satelliet kunnen kijken. En we hebben nog niet in heel Drenthe snel internet.”, aldus Binnendijk tegenover het Dagblad van het Noorden.

Financiering

Provinciale Staten in Drenthe is van mening dat Gedeputeerde Staten alles op alles moet zetten om ervoor te zorgen dat het Rijk de bezuiniging van 17 miljoen euro op de regionale omroepen schrapt. Een motie hiervoor is woensdag unaniem aangenomen. Daarnaast wil een meerderheid in de Staten dat de financiering van RTV Drenthe weer een taak van de provincie wordt.

Groningen

Ook in Groningen is de provincie van mening dat de regionale omroep de helpende hand moet worden geboden. In een motie wordt het college opgeroepen om samen met staatssecretaris Sander Dekker van Media (VVD) en RTV Noord op zoek te gaan naar een financiële oplossing. RTV Noord presenteert binnenkort haar bezuinigingsplan.

Eén reactie

  1. Voor 60.000 de satellietverspreiding stopzetten is gewoon verkeerde zuinigheid. Je kunt net als alle andere omroepen ook gecodeerd gaan uitzenden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.