(C) Mediamagazine

Rachid Finge naar online radiozender Grand Prix Radio

Rachid Finge komt per 1 april de online radiozender Grand Prix Radio versterken. De oud-medewerker van NPO Radio 3FM gaat leiding geven aan de redactie van de website en social media activiteiten van Grand Prix Radio. Finge combineert zijn werkzaamheden bij Grand Prix Radio met zijn werk voor Internetbedrijf Google.

Formule 1 weer van start

Dit weekend start het Formule 1 seizoen, dus er breekt een drukke periode aan bij de radiozender met radio-verslagen, updates en veel nieuws op de website. Niet alleen is de website vernieuwd ook heeft de radiozender een nieuw logo. Ook dit jaar zal de radiozender tijdens de Formule 1 Grand Prix-races het commentaar van Olav Mol live uitzenden via haar radiozender. Dit doet de radiozender in samenwerking met de sportzender Ziggo Sport. Grand Prix Radio is wereldwijd te beluisteren via Internet.

“Ervaring kennis en inzicht”

Olav Mol: “De versterking van het team met Rachid is vanwege zijn ervaring, kennis en inzicht een volgende stap in het zorgvuldig uitbouwen van Grand Prix Radio. Behalve dat hij een zeer bekwame journalist en bevlogen radiomaker is, is zijn kennis en inzicht van zaken op de vlakken waar hij binnen onze organisatie leiding aan gaat geven, ongekend groot.

“Liefde voor Formule 1”

Rachid Finge: “Fijn dat mijn liefde voor Formule 1, radio en technologie eindelijk op één plek bij elkaar komen. Er werken ontzettend toffe mensen aan Grand Prix Radio en ik ben heel blij dat ik het team mag komen versterken.”

Carriere

Als 11-jarige begon Rachid Finge bij de lokale omroep in Leiden, werd daarna technicus bij BNR Nieuwsradio en belandde uiteindelijk in 2005 op de nieuwsredactie van de NOS. Daar las hij tot 2016 het nieuws op onder meer Radio 1 en 3FM. Inmiddels werkt Finge in het communicatieteam van Google Nederland. Hij combineert zijn activiteiten voor Grand Prix Radio met zijn werk bij Google.

DJ’s

Vrijwel alle bekende Nederlandse coureurs in andere autosport-klassen zoals o.a. Tom en Tim Coronel, Giedo van der Garde en Jeroen Bleekemolen werken mee aan de radiozender middels live-updates van hun races. Ook F1-pitreporter Jack Plooij zal dit seizoen weer tijdens de race weekenden updates vanaf het F1-paddock verzorgen.

De radioprogramma’s met Danceable Hits & Classics en afgewisseld met autosport-updates zijn 24 uur per dag te beluisteren. Ze worden dagelijks gepresenteerd door o.a. voormalige Veronica-dj’s Luc van Rooij, Adam Curry en Alexander Stevens en oud-SLAM!/538 Dj Robin Leféber.

Sociale media: