“Netflix is beste streaming videodienst, Videoland goed alternatief”

Het consumentenprogramma Radar (AVROTROS) heeft in haar magazine Radar+ vijf videodiensten getest. De conclusie van de test is dat Netflix de beste videodienst is.

Test

Netflix is eigenlijk nog steeds onverslagen als het gaat om kwaliteit, diversiteit en kwantiteit“, aldus het consumentenprogramma. Videoland is volgens het consumentenprogramma een goed alternatief als je van Nederlandse producties houdt. De test verscheen eind vorig jaar in het magazine Radar+ en is nu ook gepubliceerd op de website van het consumentenprogramma.

Diensten

Radar+ beoordeelde vijf videodiensten op aanbod, beeld- en geluidskwaliteit en diversiteit. Naast Netflix en Videoland (RTL) werden ook Amazon Prime Video, Ziggo Movies & Series XL en NLZiet getest.

Puzzelen

Aangezien er meerdere videodiensten zijn is het nog wel even puzzelen welke serie door welke aanbieder wordt aangeboden: “Sommige series zijn bij meerdere aanbieders terug te vinden, sommige zijn voor een bepaalde tijd exclusief bij een bepaalde aanbieder beschikbaar, en dan zijn er ook nog series die worden gemaakt in opdracht van de aanbieder. Zo zijn aanbieders Netflix en Amazon Prime Video inmiddels grote concurrenten geworden van televisiestations als HBO en RTL.”, aldus Radar+.

Netflix de winnaar

Netflix is eigenlijk nog steeds onverslagen als het gaat om kwaliteit, diversiteit en kwantiteit. “En al zijn er series of films waar ze de rechten niet voor kunnen krijgen, ze vullen het huidige aanbod goed aan, vooral met eigen producties.“, aldus Radar+. Videoland is volgens het consumentenprogramma vooral een goed alternatief als je meer houdt van Nederlandse series en films. Voor de liefhebbers van HBO is er op dit moment maar één optie: een uitbreiding boven op je standaard tv-pakket bij Ziggo.

De complete test is terug te lezen op de website van RADAR.