Radiozenders uitgesloten bij verkiezing Gouden RadioRing

De stembussen voor de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma zijn weer geopend. Niet alle radioprogramma’s maken echter meer kans op een prijs.

Nieuwe spelregels

De organiserende omroep, AVROTROS, heeft voor de verkiezing van de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter (voor beste radiovrouw en –man) een aangepast reglement in het leven geroepen.

Luisteronderzoek

Vanaf nu kunnen alle radioprogramma’s en DJ’s van radiozenders die zijn aangesloten bij het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) nog kans maken op de genoemde prijzen. Het gaat om de radiozenders 100% NL, BNR Nieuwsradio, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10, SLAM!.

Radiozenders als Groot Nieuws Radio of online radiozenders als Traffic Radio zijn uitgesloten van deelname. Zo won het radioprogramma Blessings van Groot Nieuws Radio in 2015 een Gouden RadioRing. Dat zit er dit jaar niet meer in.

Geen eenmalige prijs meer

Daarnaast maakt een radioprogramma vanaf nu vaker dan één keer kans op de prijs voor beste programma en daarmee. Een programma of presentator is ook alleen verkiesbaar als diegene in 2017 minimaal in een aaneengesloten periode van 3 maanden heeft uitgezonden met een minimum van 12 uitzendingen, aldus het nieuwe reglement.

Stemperiode

De stemperiode loopt tot donderdag 11 januari. Op 24 januari volgt via sms en telefoon nog een 2e stemronde voor het beste radioprogramma. De uitreiking van de 12e Gouden RadioRing is op 25 januari. Stemmen kan via Internet.

Audio

Luisteraar van Traffic Radio over nieuwe spelregels Gouden RadioRing:

Gouden Radio Ring 2018 – Traffic Radio LIVE! 13 december 2017 by Traffic Radio