RTL Z als nieuw kanaal bij Digitenne van KPN

De nieuwszender RTL Z is vanaf 9 juni ook te zien via Digitenne van KPN. Via de digitale televisiedienst via de ether is de zender vanaf dan te zien op kanaal 28.

Verhuizing

Om de komst van RTL Z mogelijk te maken heeft er al een kleine wijziging plaatsgevonden in de kanaalindeling van Digitenne. In de EPG (Electronische Programma Gids) heeft KPN de erotische zender Meiden van Holland Hard verplaatst van voorkeuzezender 28 naar  32. RTL Z zal per 9 juni aankomende via kanaal 28 te zien zijn. Er is al een (free to air) testbeeld actief die de komst van RTL Z bij Digitenne van KPN aankondigt.

Opvallend

De komst van RTL Z bij Digitenne van KPN is opvallend, aangezien eerder was aangegeven dat er geen frequentieruimte meer was. KPN heeft thans vier multiplexen in de lucht die tot nu toe respectievelijk 6, 8, 8 en 5 tv-zenders alsmede in totaal 20 radiostations (gecodeerd) uitzenden. In oktober 2014 voegde KPN nog de door de Mediawet verplichte Vlaamse zender Ketnet van de VRT toe aan haar aanbod.

RTL Z begon in september 2015 met uitzenden en was in eerste instantie alleen te zien bij de aanbieders Vodafone, Ziggo en KPN. Sinds enige maanden is de distributie van de zender verder uitgebreid.

Veilen

Per 31 januari 2017 verloopt de licentie van Digitenne; de minister van Economische Zaken (Henk Kamp, VVD) heeft een veilingprocedure gestart om de frequenties opnieuw te verdelen, waarbij op termijn in de nieuwere norm DVB-T2 zal worden uitgezonden. KPN zou geïnteresseerd zijn het product Digitenne te blijven aanbieden. Om deze nieuwe norm te kunnen ontvangen is in veel gevallen wel een nieuwe ontvanger nodig.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.