Testuitzendingen RTL Z bij Canal Digitaal in SD-kwaliteit

De nieuwszender RTL Z was vandaag korte tijd in SD-kwaliteit te zien voor abonnees van Canal Digitaal die een onafhankelijke satellietontvanger gebruiken.Het blijkt te gaan om testuitzendingen. Meestal vinden in aanloop van de start van nieuwe zenders bij het aanbod van Canal Digitaal dergelijke test plaats.

RTL Z

Het is niet duidelijk in welk pakket de zender uit zal zenden. De zakelijke nieuwszender startte op 7 september jl. op haar eigen kanaal nadat het RTL 7 overdag had verlaten. RTL Z was initieel alleen te zien bij kabelaar Ziggo en IPTV-aanbieders KPN (incl Telfort en Xs4all) en Vodafone. Later volgden Solcon, Fiber en Kabel Veendam. Kabel Noord heeft op haar website aangegeven dat RTL een flinke inkoopprijs verlangde voor uitzending van de zender, reden dat deze kabelaar de zender niet uitzendt.

Het toenmalig einde van RTL Z op satelliet leidde tot klachten. Doordat het kanaal niet via internet te zien is en Canal Digitaal naast Nederlandse huishoudens ook satelliethuishoudens buiten Nederland bedient, moeten deze huishoudens de zender missen.

Officiële start

Wanneer uitzending bij M7 Group (de exploitant van Canal Digitaal) officieel zal starten, is nog onduidelijk; de operator heeft nog geen aankondiging hiertoe gedaan. Dinsdag verscheen de ident al op satelliet en vandaag gaf deze kortstondig beeld. Normaal gesproken wijzigt de provider op dinsdagen haar aanbod ‘officieel’ waarbij ook voor de gebruikers van de zogeheten standaardzenderlijsten nieuwe zenders beschikbaar komen.

Eurosport 2

Gisteren heeft Canal Digitaal Eurosport2 opgenomen in haar Basispakket (was voorheen het duurdere Entertainment HD aanbod). Eurosport 2 wordt bij Canal Digitaal in standaard (SD)-kwaliteit doorgegeven. De verwachting is dat ook RTL Z niet in HD-kwaliteit te zien zal zijn bij Canal Digitaal.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.