Serie The Looming Tower te zien op Amazon Prime Video

Vanaf vandaag is op de streamingdienst Amazon Prime Video de serie The Looming Tower te zien. De tiendelige serie met in de hoofdrollen Jeff Daniels en Alec Baldwin is gebaseerd op het gelijknamige, met een Pulitzer Price bekroonde boek van Lawrence Wright. Per vandaag staan de eerste drie aflevering op Amazon Prime Video.

Dreiging

The Looming Tower kijkt terug op de groeiende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaida en werpt een controversiële blik op hoe de rivaliteit tussen de CIA en de FBI mogelijk onbedoeld de weg vrij maakte voor de aanslagen op 11 september 2001 en de Irakoorlog.

Hoofdrollen

De serie is verfilmd door Academy Award winnaar Dan Futterman (Foxcatcher, Capote) en geregisseerd door Academy en Emmy Award winnaar Alex Gibney (Going Clear: Scientology and The Prison of Belief, Taxi to the Dark Side en We Steal Secrets: The Story of Wikileaks). De hoofdrollen worden vertolkt door Jeff Daniels, Tahar Rahim, Peter Sarsgaard, Bill Camp, Michael Stuhlbarg, Virginia Kull, Sullivan Jones, Wrenn Schmidt en Alec Baldwin.

Seizoen 2 van Sneaky Pete

Vanaf aanstaande vrijdag, 9 maart, is ook het tweede seizoen van de serie Sneaky Pete te zien op Amazon Prime Video. De ‘Prime Original’ draait om de oplichter Marius die als hij vrijkomt uit de gevangenis ontdekt dat hij achterna wordt gezeten door de gewelddadige gangster die hij ooit beroofde. Bij gebrek aan alternatieven besluit hij de identiteit van zijn ex-celgenoot Pete aan te nemen om aan zijn verleden te ontsnappen.

Nieuw seizoen

In het nieuwe seizoen staat Marius op het punt met een frisse start te beginnen als twee criminelen, die denken dat hij Pete is, zijn familie dreigen te vermoorden als hij ze niet leidt naar Pete’s vervreemde moeder Maggie en de miljoenen die ze stal van hun mysterieuze werkgever. Met gevaar voor eigen leven moet Marius Maggie zien te vinden, de familie beschermen én zijn valse identiteit als Pete volhouden, terwijl hij tegelijkertijd probeert om het geld voor zichzelf te bemachtigen.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=AEyLTSwNqbw