Storing Red Bee Media zet veel lokale omroepen op zwart

Een storing bij Red Bee Media zorgt er voor dat veel lokale omroepen niet zijn te ontvangen bij providers als KPN en Ziggo. De storing duurt al meer dan een dag en is nog niet opgelost.

Red Bee Media

Veel lokale omroepen zijn door de storing al een dag niet te ontvangen via provider Ziggo. Red Bee Media verspreid voor diverse lokale omroepen de signalen naar diverse providers zoals KPN en Ziggo.
Op de televisiekanalen is al meer dan een dag een testbeeld te zien.

Verstoring

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een geplande change gezorgd voor een grote verstoring van het netwerk. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een hardwarefout is ontstaan. Door deze fout werken de streams voor onder meer de NLPO Mediahub niet meer. Kort uitgelegd kunnen de encoders voor de webstreams niet bij de kanaalbronnen komen. We beseffen het ongemak dat deze grote verstoring met zich meebrengt en bieden onze welgemeende excuses aan”, aldus Red Bee.

Het is nog onbekend hoe lang de verstoring gaat duren. Technici werken de klok rond om het probleem te herstellen. Sommige lokale omroepen zijn wel via Ziggo en/of KPN te zien maar hebben problemen met het aanbieden van hun livestream via Internet.