videoland

Storing treft RTL’s streamingdienst Videoland

Videoland heeft vrijdag te maken gehad met een omvangrijke storing. Zowel overdag als in de avonduren konden veel gebruikers geen gebruik maken van de streamingdienst.

Storing

In de ochtenduren van vrijdag begon de storing op de streamingdienst van RTL. Gebruikers klaagden over foutmeldingen van de dienst waarbij werd aangegeven dat hun verbinding met het Internet niet in orde zou zijn. In werkelijk lag de storing bij de streamingdienst zelf en was de Internetverbinding van de klant op orde. In de loop van de middag leek de storing opgelost. Echter staken vrijdagavond rond 22.00 uur de problemen weer op.

Primeur

De storingen komen op een slecht moment aangezien vrijdag ook de speciale kerstserie ‘Kerst met de Kuijpers’ exclusief in première ging op de streamingdienst van RTL. Videoland geeft niet aan wat de daadwerkelijke oorzaak was van de storingen. Op de website Allestoringen.nl lijkt het erop dat de storing sinds vrijdagnacht weer is opgelost.

Videoland

Videoland is de streamingdienst van RTL en moet in de toekomst de dienst RTL XL ook geheel vervangen. De dienst kost 8,99 euro per maand en is te zien via onder andere smartphone, tablet, smart-tv en Apple TV. Tijdens een proefperiode van twee weken kan er gratis naar de dienst worden gekeken.

Sociale media:

https://www.facebook.com/VideolandOnDemandcom/videos/500867177073655/