Streekomroepen in Achterhoek besluiten tot samenwerking

De besturen van twee streekomroepen in de Achterhoek hebben besloten een aanzet te geven tot samenwerking met als doel het opzetten van een nieuw gezamenlijk, publiek mediaplatform voor de gehele Achterhoek.

Samenwerking

Regionaal Mediacentrum Oost Nederland, vergunninghouder van de radiozenders Gelre FM en Leuk.fm (Nederlands/Duitstalig en dialect) voor de gemeenten Oost Gelre en Berkelland en Regionaal Mediaplatform REGIO8 uitzendgerechtigde van het online/tv-kanaal REGIO8 en radiozender Optimaal FM voor de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek, zien deze samenwerking als een belangrijke stap voor de toekomst van de lokale en regionale media in de

Achterhoek

Beide organisaties werken met zowel betaalde krachten als vrijwilligers. “Deze combinatie zorgt ervoor dat de omroep met haar vrijwilligers in de haarvaten van de samenleving zit, aangevuld met professionals die zorg dragen voor continuïteit en kennisoverdracht.”,  aldus de beide omroepen in een persbericht.

Derde partijen

Naast het uitbreiden van bestaande samenwerkingen met o.a. Omroep Gelderland worden ook derde partijen op terreinen van lokale/regionale media en burgerjournalistiek nadrukkelijk uitgenodigd om zich bij deze samenwerking aan te sluiten, mits de publieke doelstelling en andere uitgangspunten die door de initiatiefnemers met de samenwerking zijn beoogd worden onderschreven.

Overleg

Op korte termijn zullen de omroepen met de betreffende gemeenten in overleg treden om tot een mediaorganisatie met een Oost- en een West redactie te komen. Beide organisaties zullen vanuit een centraal platform hun nieuws en content beschikbaar stellen.

Ook faciliteert REGIO8 de partners in de samenwerking o.a. met haar infrastructuur , TV content en online mediadiensten. De radiozenders zullen hun huidige identiteit behouden, met elk halfuur nieuwsberichten uit de streek.

tweets:

https://twitter.com/gelrefm/status/819111282922188801