T-Mobile gaat glasvezel aanleggen in Zaanstad

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Zaanstad internet via glasvezel aanbieden aan ruim 26.000 huishoudens in Zaanstad. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf mei 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Planning

De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber en zijn verspreid over Koog aan de Zaan en Krommenie. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de planning voor de verschillende gebieden in Zaanstad is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.