TCS Amsterdam Marathon live te volgen via televisie en Internet

De TCS Amsterdam Marathon is zondag 21 oktober vanaf 9.15 uur rechtstreeks te volgen op televisie en Internet.

Toppers

Met toppers als Lawrence Cherono, Kenenisa Bekele, Mule Wasihun en Gideon Kipketer aan de start, wordt op voorhand spektakel verwacht in de 43e editie. Alle vier deze atleten zijn in staat om het parcoursrecord van 2.05.09 uit de boeken te lopen. Bovendien is de Amsterdamse marathon dit jaar opnieuw het decor van het Nederlands kampioenschap.

Parcours

Het parcours in Amsterdam staat bekend om de snelheid en het historische karakter. De start en finish zijn op sporthistorische grond: het Olympisch Stadion. Bovendien gaat de route voor een deel over het parcours van de Olympische Spelen in 1928.

Eurosport

De Amsterdam Marathon is zondag live te volgen via Eurosport 2 en de Eurosport Player. Het commentaar bij de beelden uit de hoofdstad komt van Ivo van Haaren. De uitzending op Eurosport begint om 10.15 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Ziggo Sport

Ook sportzender Ziggo Sport zendt zondag de marathon van Amsterdam live uit. De uitzending begint om 9.20 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De marathon is ook live te volgen via betaalzender Ziggo Sport Totaal via het Select-kanaal.

AT5 en NH

Ook de lokale televisiezender AT5 en de regionale televisiezender NH zenden de marathon live uit. Beide zenders zijn ook te bekijken via Internet.

Livestream

Volgens de organisatie is het evenement ook live te volgen via een livestream via de website van de TCS Marathon van Amsterdam. Het commentaar bij de livestream komt van Eddy Jansen (NL) en Richard Nerurkar en Rob Walker (ENG).

Samenvatting bij NOS

NOS Studio Sport zendt zondag een 30 minuten durende samenvatting in de middag uit en een samenvatting van 5 minuten in de avond uitzending.

Wereldwijd

Wereldwijd is de TCS Amsterdam Marathon te zien bij 120 tot 190 miljoen huishoudens in 190 landen, met live uitzendingen in Europa, Afrika, USA, Brazilië, China en een groot gedeelte van Azië en Australië.