Van Marwijk gaat analyseren bij de NOS

De NOS heeft Bert van Marwijk toegevoegd aan de selectie van ‘huisanalytici’ voor het Champions League-toernooi. Daarnaast is de ex-bondscoach dit seizoen een aantal keer te gast bij NOS Studio Voetbal. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Eerder deze maand maakte Van Marwijk zijn debuut bij het Champions League-treffen tussen Ajax en Borussia Dortmund. De samenwerking beviel zo goed dat deze nu een permanent vervolg krijgt. Zijn eerstvolgende NOS-optreden is bij het duel tussen Ajax en Real Madrid op woensdag 3 oktober.

Bert van Marwijk was tot en met afgelopen zomer bondscoach van het Nederlands elftal. Hij zat in totaal 52 wedstrijden op de bank bij Oranje, waarvan hij er maar liefst 34 winnend afsloot. Dit maakt hem tot één van de meest succesvolle bondstrainers ooit. Hoogtepunt was zonder twijfel de tweede plek op het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika. Vóór zijn KNVB-periode was hij onder meer coach van het Duitse Borussia Dortmund en Feyenoord. Met laatstgenoemde club won hij tien jaar geleden de UEFA Cup.

Behalve Van Marwijk, maken ook Jan van Halst, Youri Mulder en Edwin van der Sar deel uit van de Champions League-equipe van de NOS.