Vanavond finale voor ‘The voice of Holland’

Leona Philippo, Johannes Rypma, Floortje Smit of Ivar Oosterloo; één van deze talenten wordt vanavond de winnaar van het derde seizoen van ‘The voice of Holland’. Maar liefst 3,3 miljoen kijkers zagen afgelopen vrijdag hoe zij doordrongen tot de absolute climax van de RTL 4-talentshow.

In de finale komt iedere kandidaat viermaal in actie. Leona en Floortje treden op met de Zweedse Eurovisie Songfestival-winnares Loreen, die zelf ook doorbrak met een talentshow. Johannes en Ivar delen het podium met een topband van eigen bodem, Racoon. Alle finalisten zingen verder een duet met hun coach(es) en het nummer van hun ‘blind audition’. Elke kandidaat sluit zijn of haar finale af met zijn of haar single. Wie gaat winnen wordt nu nog uitsluitend door het publiek bepaald. Het aantal downloads van de singles, die sinds de halve finale beschikbaar zijn bij iTunes, telt mee voor de uitslag. Elke download telt als dubbele stem. Zie iTunes voor de laatste tussenstand. Tijdens de finale kan iedereen stemmen via telefoon, sms, Facebook en Red Button. De coaches geven na de optredens wel hun deskundige mening maar deze wordt niet meer uitgedrukt in een rapportcijfer en dit telt ook niet mee voor de uitslag. Bij de optredens hebben zij nu vrij zicht op het podium.

De winnaar van de allereerste seizoen ter wereld, Ben Saunders, heeft inmiddels meerdere hits gescoord, verschillende onderscheidingen ontvangen en optredens in binnen- en buitenland achter de rug. Hij werkt momenteel aan zijn derde album. Ex-studente Iris Kroes werd de tweede winnaar in Nederland en haar debuutalbum bereikte de hoogste regionen in de GfK Dutch AlbumTop 100. Daarnaast heeft ‘The voice of Holland’ de Nederlandse artiestenwereld verrijkt met nog meer kleurrijke en getalenteerde zangers en zangeressen, zoals Shary-an Nivillac, Pearl Jozefzoon, Charly Luske, Paul Turner, Chris Hordijk en Sharon Doorson.

Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz presenteren het door Talpa geproduceerde ‘The voice of Holland’. Vodafone is partner en betrekt kijkers via mobiel internet bij het programma en de kandidaten Uitzending: RTL 4, vrijdag 14 december, tussen 20.30 en 22.50 uur

Website: www.thevoiceofholland.com