VRT acht keer genomineerd voor Prix Europa

vrtDe Vlaamse publieke omroep VRT heeft acht nominaties voor de Prix Europa-trofeeën gekregen. Er waren dit jaar 640 inzendingen van 270 omroepen uit 38 verschillende landen. Dit bericht de omroep op haar website.

De winnaars in de verschillende categorieën van de mediaprijzen worden op 26 oktober bekendgemaakt. De nieuwe internationale fictieserie “The spiral” (foto boven) maakt kans op de Prix Europa voor tv-fictie. De eerste aflevering van de serie met onder anderen Lien Van de Kelder en Johan Leysen wordt komende zondag uitgezonden op Eén.

De Canvasprogramma’s “Panorama: Als het geen leven wordt” en “Triq slama Mohamed. Reis in vrede” en “Mijn kunst is top” van Ketnet kunnen ook een televisieaward winnen. In de sectie online maakt de website van Ketnet een kans op de prijs voor beste website. De radioprogramma’s  “BRT 2. De bond voor radioterroristen” (Radio 2), “Kleur in e-mineur” (Radio 1) en “Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk” (Klara) dingen ook mee naar een Prix Europa.