Ziggo Sport: Olav Mol wordt pitreporter Formule 1

In het nieuwe Formule 1-seizoen voert Ziggo Sport een aantal veranderingen door bij haar verslaggeving rond de Formule 1. Dit heeft Jack Plooij vandaag bekend gemaakt op Radio Veronica.

Vrije trainingen

Tot op heden werden de eerste, tweede en derde vrije training van commentaar voorzien door Rick Winkelman. Daar komt met ingang van het nieuwe Formule 1-seizoen verandering in. De derde training op zaterdagochtend zal van commentaar worden voorzien door Jack Plooij. Olav Mol zal dan als pitreporter in de pitsstraat te vinden zijn.

Tijdens de kwalificaties zal het commentaar weer in handen zijn van Olav Mol en zal Jack Plooij weer pitreporter zijn. De eerste en tweede vrije training op de vrijdag zullen door Rick Winkelman van commentaar worden voorzien.

“Rollen omgedraaid”

We gaan ook de derde vrije training live doen op locatie. Maar daarin worden de rollen een beetje omgedraaid. Olav wilde graag de technische details laten zien tijdens een F1-weekend, maar dat wordt ons steeds moeilijker gemaakt, aangezien er overal schermen voor geduwd worden. Maar die schermen zijn er niet tijdens de vrije trainingen, dus besloten we het zo te doen“, aldus Jack Plooij in de ochtendshow van Giel Beelen bij Radio Veronica

Giedo van der Garde

Eerder was al bekend geworden dat Giedo van der Garde in het nieuwe seizoen niet meer zal aanschuiven als co-commentator bij de Formule 1-races op Ziggo Sport.

Nieuwe seizoen

Vanaf 17 maart gaat het nieuwe raceseizoen van start in Melbourne. Zoals Ziggo Sport vorig jaar al bekend maakte zal via de sportzender Ziggo Sport, die zonder meerkosten is te bekijken voor alle abonnees van Ziggo met digitale televisie, dit jaar naast de kwalificaties en de race ook de trainingen op de vrijdag gaan uitzenden. Formule 1-liefhebbers die geen abonnement hebben bij Ziggo kunnen het aanvullende sportpakket van Ziggo Sport Totaal aanschaffen.