(C) Mediamagazine

Ziggo Sport start petitie voor Nederlandse Formule 1 Grand Prix

Sportzender Ziggo Sport is een petitie gestart om de Formule 1 naar Nederland te halen. Rob van Gameren, sidekick bij Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport, is de initiatiefnemer van de petitie.

“Oranje-zee”

Wat is er nou mooier dan een prachtige Oranje-zee die Max Verstappen naar een overwinning schreeuwt? Een Oranje-zee die Max Verstappen naar een overwinning schreeuwt in Nederland! Wie wil dat nou niet zien? Om dat voor elkaar te krijgen is er nu de petitie #F1naarNL. Onze eigen Formule 1-nerd Rob van Gameren en veel meer F1-fanaten gingen je voor.“, aldus de sportzender op haar website.

Plannen

Zowel op het circuit van Zandvoort als het TT-circuit van Assen zijn er plannen voor een Nederlandse Grand Prix. De laatste Grand Prix Formule 1 die in Nederland werd verreden was in 1985. De wedstrijd werd toen gewonnen door Niki Lauda.

Uitzendrechten

Het is niet vreemd dat Ziggo Sport nauw betrokken is bij het initiatief voor een Nederlandse Grand Prix. De sportzender zendt in Nederland de Formule 1 uit en geniet grote populariteit door de deelname van de Nederlander Max Verstappen. Het ziet er naar uit de Formule 1 ook de komende periode is te zien bij de sportzender.

Petitie

Het tekenen van de petitie kan hier. Inmiddels hebben al meer dan 15.000 liefhebbers de petitie, die pas zaterdagmiddag online is gekomen, getekend.

Update: inmiddels is de petitie al door meer dan 20.000 racefans getekend.

Sociale media: