Ziggo stopt verkoop nieuwe abonnementen Film1

Het is bij kabelaar Ziggo sinds kort niet meer mogelijk om een abonnement af te sluiten op Film1. Eerder was al bekend geworden dat de filmdienst per 1 augustus de stekker eruit trekt.

Stopt met activiteiten

Begin deze maand werd bekend dat Film1 met al haar activiteiten stopt in Nederland. Zowel de lineaire televisiezenders als het on-demand aanbod wordt stopgezet. Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television.

Rechten

Sony Pictures Entertainment geeft tegenover de website NederlandsMedianieuws aan dat per 1 augustus 2019 de lineaire televisiezenders Premiere, Drama, Action, en Family stoppen met uitzenden. Ook wordt het on-demand aanbod stopgezet. Volgens insiders zou het steeds moeilijker worden om filmrechten voor Nederland binnen te halen.

Ziggo

Via de website van Ziggo is het sinds 28 mei niet meer mogelijk om een nieuw abonnement af te sluiten op de filmdienst. “Bestaande Film1 klanten kunnen tot 1 augustus blijven kijken. Daarna stopt het definitief. Deze groep klanten informeren we individueel over wat het precies voor hun betekent vanaf 1 augustus 2019.”, aldus de aanbieder op haar website.

Bij andere aanbieders zoals KPN, Caiway en Online.nl is het nog wel mogelijk via de website om nieuwe abonnementen af te sluiten. De verwachting is dat de verkoop via deze aanbieders ook binnen afzienbare tijd wordt stopgezet.

Sony Pictures Television

Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television. Liberty Global startte de filmdienst op 1 februari 2006 toen het de activiteiten van het toenmalige Nederlandse Canal+ overnam. Liberty Global moest de filmzenders verkopen omdat het met de overname van Ziggo op de premiumtelevisiemarkt een te grote marktmacht had verkregen. Aan Film1 komt op 1 augustus aanstaande een definitief einde.