App voor Amazon Prime Video beschikbaar op Apple TV

De streamingdienst Amazon Prime Video is nu ook beschikbaar op de Apple TV in meer dan honderd landen waaronder Nederland.

De dienst was al beschikbaar op de iPhone en iPad van Apple maar om de content van Amazon Prime Video op de Apple TV te bekijken moest er gebruik worden gemaakt van Airplay. Vanaf nu is de dienst ook als app op de Apple TV beschikbaar.

“Verbeteren ervaring”

Alles wat wij doen staat in het teken van het verbeteren van de ervaring van onze klanten en we zijn verheugd dat ze nu ook Prime Video op Apple TV kunnen streamen”, aldus Mark Eamer, Vice President van Prime Video. “De app is net op tijd voor het langverwachte, nieuwe seizoen van The Grand Tour, dat op 8 december in première gaat. Prime Video leden die streamen via Apple TV 4K hebben daarnaast de buitengewone kijkervaring van 4K HDR.

Content

Apple TV-eigenaren wereldwijd hebben nu toegang tot Amazon Original Movies en Prime Originals zoals The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel en The Tick en de aanstaande releases Jean-Claude Van Johnson op 15 december en Philip K. Dick’s Electric Dreams op 12 januari 2018.

Naast de diverse platformen van Apple is de dienst ook beschikbaar op onder andere telefoons en tablets die draaien op het Android-platform en Sony’s Playstation. Streaming middels de chromecast behoort niet tot de mogelijkheden.