Diverse radiozenders verbeteren FM-dekking

Naast Radio Veronica hebben ook diverse andere radiozenders hun FM-netwerk verder geoptimaliseerd: Sublime FM, BNR Nieuwsradio, RadioNL en Radio Continu. Ondanks dat de toekomst van de ether digitaal is via DAB+, investeren radiozenders nog steeds in het verbeteren van hun analoge FM-netwerk.

Radio Veronica

Radio Veronica voerde deze week een grote optimalisatie door in haar FM-netwerk door het verhuizen van de grote steunzender in Lelystad (103.0 MHz) naar Hilversum. Daarnaast is er een extra steunzender in het Noord-Hollandse Hoorn in gebruik genomen en wordt er binnenkort een steunzender in Emmeloord in gebruik genomen. De optimalisatie maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Gedragslijn netverbetering’ van het Agentschap Telecom. Niet alleen Radio Veronica heeft op basis van deze gedragslijn de afgelopen periode verbeteringen uitgevoerd in haar netwerk.

BNR Nieuwsradio

De commerciële radiozender BNR Nieuwsradio heeft onlangs een steunzender in gebruik genomen in Arnhem om 99.9 MHz. De nieuwszender gaat binnen afzienbare tijd ook nog steunzenders in gebruik nemen in Alphen aan den Rijn (99.8 MHz), Den Bosch (91.2 MHz), Hengelo (99.8 MHz) en Den Haag (99.9 MHz).

Sublime FM

Ook Sublime FM heeft haar bereik in de Gelderse stad Arnhem geoptimaliseerd met een steunzender op 90.5 MHz. Het gaat hier om een 500 Watt sterke steunzender.

RADIONL en Radio Continu

Ook de regionale commerciële radiozender RADIONL heeft onlangs een nieuwe steunzender in gebruik genomen. Het gaat om een steunzender in Bathmen op 93.1 MHz. Hiermee moet het bereik in de regio Deventer worden geoptimaliseerd. Ook Radio Continu heeft deze week haar FM-netwerk geoptimaliseerd met een nieuwe steunzender in Emmen op 92.6 MHz.

Gedragslijn

De ‘Gedragslijn netverbetering FM en bescherming paarse’ is officieel per 1 september 2015 gestopt. Voor die tijd ingediende aanvragen zijn, op, één aanvraag na, door het Agentschap Telecom verwerkt. Vergunninghouders zouden graag zien dat de gedragslijn een vervolg zou krijgen. Minister Kamp (Economische Zaken) geeft in een brief aan de Tweede Kamer aan dat de pilot met de gedragslijn momenteel wordt geëvalueerd. Het Agentschap Telecom heeft de vergunninghouders gevraagd om hun visie over de gedragslijn netverbeteringen FM. Deze evaluatie zou rond de zomerperiode  afgerond moeten zijn.

Tweets:

Eén reactie

  1. Inmiddels heeft Radio Veronica een grotere dekking gekregen op de 102.8 FM Zwolle-Zuid Mast
    Voorheen was aan de zuid en oostzijde weinig of geen ontvangst en de 103.2 FM kon dit ook niet verbeteren.
    Maar sinds 22 December is er meer vermogen op de 102.8 FM gezet. In neen straal van meer dan 30km is Veronica
    weer perfect te ontvangen, met name Heino, Dalfsen en Raalte (salland)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.